Chansons

         

                                        accordeonist Gertie Bruin

Mia Gast


In 1988 is Mia Gast begonnen met het zingen van Franse chansons. Zij heeft een Franse  moeder en is zodoende opgegroeid  met de Franse taal.


Samen met pianist Nanne van de Werff bouwde ze aan een repertoire dat voor het grootste gedeelte bestond uit chansons van Edith Piaf. 


Na een aantal optredens, waaronder een optreden voor radio Noord (muziek melange), ontmoetten zij Wouter de Koning. Hij vulde het tweetal aan met accordeon, waardoor de Franse sfeer nog meer tot uiting kwam. Hier kwamen veel optredens uit voort, waaronder ook voor het Centre Culturel Francais. Tijdens een van deze optredens voor het Centre Culturel Francais  ontmoetten zij Gertie Bruin.


Het huidige repertoire van Mia, Nanne en Gertie is breder geworden. Zo worden er nu ook chansons gezongen en gespeeld van Brel, Greco, Barbara en nog vele anderen.


Ideaal voor een sfeervol concert, maar ook als herkenbare achtergrondmuziek bij uw receptie of borrelbijeenkomst. Voor veel mensen roept deze muziek fijne herinneringen op aan hun jongere jaren.


La vie en rose, Non je regrette rien, Padam, the French song....... 


Klik hier naar onze YouTube video van "La Ritournelle"


Het trio heeft recent opgetreden voor een enthousiast publiek in o.a. de Dorpskerk te Vries, in de Deventer Schouwburg tijdens Festival Het Accordeon, in Paviljoen Sassenhein te Haren.Ommelander Courant 17 februari 2014:


Avondje Parijs in ’t Witte Hoes


Zangeres Mia Gast trad zaterdagavond 15 februari met haar begeleiders Gertie Bruin (accordeon) en Nanne van der Werff (piano) op in ’t Witte Hoes. Op het repertoire stonden Franse chansons. Al tijdens het eerste nummer waanden de vele gasten, waarvan velen uit Bedum, zich in een Parijs etablissement in ‘La douce France’.


Het trio kwam op uitnodiging van de Culturele Commissie Adorp naar het bekende café aan de Provinciale Weg. In zijn welkomstwoord memoreerde voorzitter Ben Kwerreveld, die in de archieven had gesnuffeld, dat Mia Gast al eerder voor zijn club had gezongen, maar dat was tien en twaalf jaar geleden. Haar optreden liet indertijd grote indruk na en velen, die er toen bij waren, kwamen nu weer. In die tijd werd de zangeres alleen en door een andere pianist begeleid.


Mia Gast, dochter van een Franse moeder en een Nederlandse vader, die in 1988 begon met het zingen van Franse chansons, bouwde in de loop der jaren een indrukwekkend repertoire op. Ze is een grote fan van de beroemde chansonniere Edith Piaf. Het was dan ook niet verwonderlijk dat een deel van het programma aan haar werd gewijd. Voorafgaand aan elk lied, vertelde Mia Gast een kort verhaaltje over het te zingen nummer. Bekende liederen van Piaf, die werden gebracht waren o.a. ‘La vie en rose’, ‘Quatorze Juillet’, ‘Bravo pour le clown’ en op speciaal verzoek van Kwerreveld ‘Non, je ne regrette rien’.


Maar het publiek genoot ook van nummers van Jacques Brel, Charles Aznavour, Francoise Hardy, Gilbert Bécaud en Georges Moustaki, die in 1959 het wereldberoemde ‘Milord’ voor Edith Piaf schreef. In de chansons gaat het om (verloren) liefde, verlangen, trouw, wanhoop en hoop en romances. Enkele nummers waren heel geschikt om mee te zingen of te klappen. De aanwezigen deden dat maar al te graag. Tussen de chansons door, lieten Bruin en Van der Werff ook enkele instrumentale nummers horen.


Het uitgebreide programma werd onderbroken door twee pauzes, waarin de gasten door de Culturele Commissie Adorp werden getrakteerd op veel Franse hapjes, die voor een sfeerverhogend effect zorgden.


Het publiek was razend enthousiast. Dat was wel duidelijk door het daverende applaus. Dat leverde maar liefst twee toegiften op , waaronder ‘Johnny, tu n’es pas un ange’.


Duidelijk werd verder dat men in Adorp niet weer tien jaar wil wachten op een volgend optreden van Mia Gast met haar twee voortreffelijke begeleiders.

Gertie Bruin © 2007 - 2015