CD info

         

                                        accordeonist Gertie Bruin

CD info


Dutch Touch


Op deze CD klinken nieuwe Nederlandse composities voor accordeon solo van Renske Vrolijk, Chiel Meijering, Joep Straesser, Dolf de Kinkelder, Joost van Balkom, Arnold Veeman en Gabriel Paréyon. Vier van deze composities werden speciaal voor Gertie gecomponeerd. De CD is gepresenteerd op 22 juni 2008.


De CD werd inmiddels gedraaid in NCRV's Casa Luna (Radio 1), op de Concertzender en op radio Mona Lisa. Ook is erover geschreven in het tijdschrift "Mens en Melodie" en in een artikel in de Kunstbijlage van de Volkskrant op 26 februari 2009.


De CD is voor € 15,= excl. verzendkosten verkrijgbaar via info(at)gertiebruin.nl


Nu ook te koop op ITunes!!!


"Gertie Bruin is een genre-overstijgend accordeonist met een indrukwekkende instrumentbeheersing. In één woord: vakwerk!" - citaat uit NTB Muziekwereld -


Blue Bird of Paradise


De band Me Jane is niet meer, maar de CD (2005) is er nog! Nu te koop voor een zeer schappelijke prijs. Sfeervolle luisterliedjes gezongen door Layla Radjab, begeleid door Wiro Jacobs (contrabas), Patrick Broekema (gitaar), Gertie Bruin (accordeon) en Jochem Garthoff (viool). Op de CD staan hoofdzakelijk eigen nummers van Me Jane.


De CD is voor € 7,50 excl. verzendkosten verkrijgbaar via info(at)gertiebruin.nl

Wim Brandse


Ter gelegenheid van de 70e verjaardag van de Nederlandse componist Wim Brandse kwam er in 2003 een CD uit waarop Gertie Bruin "Music in a Nutshell, opus 9" vertolkt. Wim Brandse overleed in 2011. Meer info over Wim Brandse op  http://nl.wikipedia.org/wiki/Wim_Brandse

Smooth


In de zomer van 2001 bracht Gertie Bruin in eigen beheer zijn eigen CD "Smooth" uit. De muziek op deze CD komt uit alle windstreken, een rondreis over de wereld, met o.a. Klezmer, Tango, Russische, Franse en Bulgaarse muziek.


Deze CD is momenteel uitverkocht.Gertie Bruin © 2007 - 2015

Contemporary Chamber Music


Het conservatorium van Gent bracht in samenwerking met het conservatorium in Enschede in 2001 een kamermuziek  CD uit onder de titel: "Contemporary Chamber Music"


Op deze CD zijn 3 hedendaagse originele kamermuziekwerken te horen: 


  1. Chiel Meyering - "No pain no gain" (1993/1994), voor accordeon en altsaxofoon, uitvoering: Gertie Bruin (acc.) en Niels Bijl (altsax.)
  2. Jacob Ter Veldhuis - "Views from a dutch train, opus 57a", voor twee accordeons, uitvoering: Gertie Bruin & Theo Bodewits (acc.)
  3. Richard Romiti - "Sonic Eclipse" (1980), voor accordeon en cello, uitvoering: Gertie Bruin (acc.) en Anne Magda de Geus (cello)


De CD (€ 19,50 incl. verzendkosten) is verkrijgbaar via: dienstcultuur@hogent.be